Results 1 to 10 of 10

Thread: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Beans
    5

    Question No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    Hy!
    I have an MSI EX623X Notebook with alc1200 audio and i have no sound on the built in speakers, but if i plug in the earphones, it works...
    Please help me!

    Thank you in advance!

    Greetings from Hungary!!!

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio, USA
    Beans
    6,904
    Distro
    Ubuntu Gnome 14.04 Trusty Tahr

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    Use the alsa-info-script to provide detailed information.
    Run this command in a terminal:
    Code:
    wget http://www.alsa-project.org/alsa-info.sh -O alsa-info.sh && bash alsa-info.sh
    Enter your user password when prompted. Choose the upload option and provide a link for the output.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    96
    Distro
    Kubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    Im not sure if this will work, but try running "alsamixer" in a command prompt and seeing if your speakers are muted or something.
    http://megaloler.site90.com/, not that you care.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2010
    Beans
    5

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    I'll try to run the script as soon as i'll have an internet connection at the students' hoster

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio, USA
    Beans
    6,904
    Distro
    Ubuntu Gnome 14.04 Trusty Tahr

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    I have a fix documented for an MSI w/ALC1200 you may want to try.
    It was a MSI GX73x

    Using a Terminal="Applications->Accessories->Terminal"
    Open this file for editing:
    Code:
     gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
    Insert these lines at the bottom:
    Code:
     
    options snd-hda-intel model=targa-dig
    options snd slots=snd-hda-intel
    alias snd-card-0 snd-hda-intel
    options snd-hda-intel probe_mask=1
    Save. Close. Reboot.
    Check your levels in alsamixer.
    Code:
     alsamixer
    Press <F6> to select the correct soundcard.
    Press <F3> to show playback levels. <F4> selects capture levels [or use <Tab>]
    Use the left/right arrow keys to select and up/down arrow keys to change levels. <M> to mute/unmute.
    Go to "System ->Preferences ->Sound" and make sure the correct soundcard is default and adjust your profile on the hardware tab.
    On the output tab choose the correct device.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2010
    Beans
    5

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    Thanks for the help, but it didn't help for me
    The script's result is here:
    Code:
    http://www.alsa-project.org/db/?f=1ebe31c5a460694834fe3aa10e867f66f5323a03

  7. #7
    Join Date
    Sep 2010
    Beans
    5

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    So, i've found a forum with the solution you've told me, that works with speakers i plug into the jack.
    I don't have sound on the built in speakers, please help, this thing is pain in the ...
    Thanks in advance!

  8. #8
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio, USA
    Beans
    6,904
    Distro
    Ubuntu Gnome 14.04 Trusty Tahr

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    You have two models specified in alsa-base.conf - not good. Remove the "model=auto" entry. In fact, you should remove everything after the line starting with "snd-pcsp" and then paste in the four lines from my previous post and reboot. No joy - update your alsa install via the link in my sig.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2010
    Beans
    5

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    I've upgraded my alsa, but now, there is no hardware in the hardware tab...:S

  10. #10
    Join Date
    May 2008
    Location
    Ohio, USA
    Beans
    6,904
    Distro
    Ubuntu Gnome 14.04 Trusty Tahr

    Re: No sound on speakers, MSI Notebook, ALC1200 audio.

    Quote Originally Posted by kennyevo View Post
    I've upgraded my alsa, but now, there is no hardware in the hardware tab...:S
    Let's see updated alsa info.
    Run this command in a terminal:
    Code:
    wget http://www.alsa-project.org/alsa-info.sh -O alsa-info.sh && bash alsa-info.sh
    Choose the upload option and provide a link for the output.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •